Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet de spørgsmål, vi oftest får stillet i forbindelse med vores cykelrejser. Se med her!

TIl- og fra Toscana

Maj er frisk og frodig med dufte, fuglefløjt og blomster – og der kan komme enkelte regnbyger. September er generelt mere tør med modne vindruer på markerne, samt brombær og svampe langs ruterne.
Begge tidspunkter er ideelle til cykling, så vælg det tidspunkt, der passer dig bedst!

Vores rejser starter i Toscana. Det giver dig valgfrihed til at vælge om du selv vil køre, flyve eller tage med tog. Du bestemmer dermed også hvilken lufthavn du evt. vil rejse fra og til. Det giver også mulighed for at forlænge din ferie? Læs mere her.

Firenze og Pisa Lufthavne er tættest på Colle di Val d´Elsa. Du kan komme med tog/bus til hotellet fra begge lufthavne. Det er kortest fra Firenze. Kontakt os gerne for hjælp eller eventuel opsamling. Du kan også vælge at leje en bil. Der er gratis parkering lige ved hotellet. Læs mere her.

Byen hedder Colle di Val d’Elsa. Den ligger mellem Firenze og Siena i det vindistrikt og bakkede område, der hedder Chianti [Kjanti].

Vi bor på et lille, hyggeligt, familiejet hotel. Det ligger i den gamle historiske bydel i Colle di Val d’Elsa. Der er butikker, historiske pladser, restauranter og seværdigheder i gåafstand. Vi bor på samme hotel og cykler ud herfra – der er fyldt med gode cykelruter i området! Læs mere om indkvarteringen her.

Cykling

Det kan du vælge at gøre! Du kan også leje en rigtig god cykel gennem os. Vores cykelforhandler, der har butik og værksted i byen, leverer og henter cyklerne på hotellet. Du lejer en kvalitetscykel efter dit ønske, i den rigtige størrelse.

Det er både muligt at leje racer- og elcykel. Se mulighederne for cykelleje her.

Vi starter efter morgenmaden (kl. 9.30-10) og cykler 5-6 timer om dagen (ca. 40-60 km i alt). Der er indlagt pauser undervejs. Onsdag og fredag cykler vi ud til en fåreoste-bonde og et vinslot. Det er heldagsturer. Hos fårebonden spiser vi også aftensmad. Begge dage bliver vi og vores cykler hentet og bragt tilbage til hotellet.

Vi er to guider, som cykler med hver dag. På den måde har vi også mulighed for at dele os op. Vi tilrettelægger dagsruterne og cykler med både ud og hjem. Der er 2 niveauer hver dag. Vi kender ruterne godt og viser vej, medmindre du ønsker at tage en tur alene eller med andre fra gruppen.

Du skal kunne cykle hver dag i en uge, så sørg for at få trænet inden rejsen. Alle kan være med på en el-cykel, hvis du ikke er i så god kondition. Men husk at træne bagdelen.

Vi har lavet en tjekliste, som du finder lige her.

Generel information

Rejsen koster 8400 dkr. per person i dobbeltværelse (+1500 dkr. for enkeltværelse). Se hvad prisen inkluderer her.

Vi har reserveret bord, bestilt menu og drikkevarer alle dage. Søndag, onsdag og fredag er mad og vin inkluderet i prisen. Lokal mad med oplevelse – ingen “turistmenuer”! Søndag er der velkomsmiddag i vores skønne by. Onsdag skal vi nyde maden hos fårebonden og hans familie, det kan du godt glæde dig til! De andre aftener ligger restauranterne i gåafstand fra hotellet. Fredag er afslutningsmiddag – med det hele!

Du har mulighed for at smøre din egen ”lommemad” på hotellet ved morgenbuffeten. Den spiser vi i grøftekanten. Vi holder pauser i de små byer vi kommer igennem. Her er der mulighed for at købe kaffe, is, en sandwich, salat eller pastaret. Vi kommer forbi flere vandposte med rent drikkevand, lige til at hælde i drikkedunken.

Vandet fra hanen er ok at drikke, men smager lidt af klor. Det er nemt at købe vand i butikker eller på bar – prisen er ca. den samme. Flere steder kommer vi forbi ”Casa d’Acqua”, som er vandhuse med rent drikkevand.

I maj og september er der mellem 18-25 grader om dagen.

I maj er Toscana dejlig forårsgrøn. I september er Toscana varmet godt igennem, druerne hænger tungt og midt i september begynder høsten så småt!

Begge måneder er helt ideelle til cykling med de mange solskinstimer – så vælg det tidspunkt, der passer dig bedst.