Cykelrejsen “Colle val d’Elsa”
Pris 8.900 kr pr person i delt dobbeltværelse
(+1.600 kr. for enkeltværelse)
Du/I ankommer til Colle Val d’Elsa og indkvarteres på hotellet, hvor værelserne vil være klar til check-in fra kl. 15.00.
Informationsmøde kl. 17.00: Vi, Lone og Steen, byder velkommen til gruppen over en lille snack og et glas vin. Der bliver en kort introduktion til hinanden, til ugen og praktiske informationer.
Byvandring kl. 19.00: Vi tager en lille tur rundt i vores skønne by Colle, og vi ender på restauranten, hvor vi skal spise.
Aften: Velkomstmiddag kl. 20.00 på restaurant (inkluderet i prisen).
Efter morgenmadsbuffetten på terrassen – hvor alle kan smøre en ”lommemad” til dagens etape – kommer Gippo Bike med cyklerne og vi gør klar til vores første fælles cykeltur.
Vi cykler gennem Colles gamle bydel, op til byporten og videre til middelalderbyen Casolé d’Elsa. Undervejs nyder vi det skønne landskab.
Godt fremme i Casolé er der tid til kaffe, is eller måske et lille glas på én af cafeerne i byen. På torvet er der fin mulighed for at nyde sin ”lommemad”.
Har du lyst og ben til at cykle videre til endnu en af de smukke byer – Mensano – cykler Steen med (ca. 60 km i alt). Du kan også vælge at nyde den lille fine by Casolé og cykle med Lone (ca. 40 km i alt).
Efter dagens etape mødes vi alle på vores lokale torv, med mulighed for en lille forfriskning.
Aften: Kl. 19:30 går vi fra hotellet til en restaurant i byen.
Dagens fælles cykelrute går ned til den lave bydel i Colle. Herfra har vi mulighed for at slå et smut forbi vores cykelmand og deres flotte butik.
Derfra kommer vi ud på vejen til Scorgiano og videre til Pievescola. Turen går ad små snoede asfaltveje, langs vinmarker og gennem skov. I Pievescola holder vi kaffepause/frokost sammen med de lokale på byens café. Her er også en vandpost.
Man kan vælge den lidt kortere cykelrute, med små spændende stop undervejs, sammen med Lone (ca. 45 km i alt). Det er også en mulighed at køre en smuk, lidt hårdere tur med flot stigning videre mod Sovicille, hvor Steen kører med (ca. 65 km i alt).
Efter dagens etape mødes vi alle på vores lokale torv, med mulighed for en lille forfriskning.
Aften: Vi går fra hotellet kl.19:30 til restaurant i byen.
Den fælles cykelrute går til Radicondoli, en meget smuk italiensk bjerglandsby. Her skal vi besøge en økologisk agriturismo som lever af produktion af olivenolie, får og turisme. Her skal vi selvfølgelig smage på deres olivenolie og fåreosten Pecorino.
Giovanna driver gården sammen med de to døtre og frivillige – der er ansat gennem WWoof-organisationen (www.wwoof.net).
Vi bliver modtaget med kaffe, øl, frugt og lækker hjemmebagt kage. Vi får en rundvisning på det lille mejeri og gården.
Vi har bestilt fælles aftensmad hos mama Giovanna i familiens rustikke køkken eller udenfor på terrassen, med den mest fantastiske solnedgang. Det var vi slet ikke i tvivl om, da vi så Giovanna kokkerere i køkkenet sammen sine døtre. Dét er det autentiske italienske køkken, når det er allerbedst!
Hvis du vil prøve at lave pasta som Giovanna, er du velkommen!
Lone og de, der gerne vil det, ankommer lidt tidligere og bliver undervist i hvordan man laver pasta dejen og ælter og ruller den rigtigt ud!
En helt unik oplevelse! Der er plads til 6-7 deltagere udover Lone (pastaskolen tager ca. 1½ time og koster 25€).
Efter en uforglemmelig aften hos familien, bliver vi og cyklerne hentet og kørt sikkert tilbage til hotellet. (transporten er inkluderet i rejsens pris).
I dag er der mulighed for at udforske det skønne Toscana på egen hånd. Vi hjælper gerne med idéer og forslag til dagen.
Vi kommer også meget gerne med forslag til cykelruter – individuelt eller i grupper.
Du/I kan:
Aften: Vi går fra hotellet kl. 19:30 til restaurant i byen.
Tip: Fredag er markedsdag på Piazza Arnolfoi Colle. Markedet åbner kl. 08.00 og her finder man alt fra mad, ost, pølser, frugt og grønt til tøj, sko mm.
Vores gæster kalder cykelruten til Castello di Monsanto for ’kongeetapen’
Vi cykler til Poggibonsi og efter lidt påfyld på en lokal café, går turen op til Castellina in Chianti – en flot stigning med meget flotte udsigter. Der er bestilt “pappardelle al cinghiale” frokost. Herefter fortætter vi videre til Castello di Monsanto.
Vi får en rundvisning i deres helt fantastiske vinkælder. Vinsmagningen foregår på det unikke vinslot Castello di Monsanto, hvor ejeren Laura Bianchi står for produktionen af deres Chianti vine. Monsanto regnes for én af top-producenterne i vindistriktet Chianti.
Vi og vores cykler bliver hentet og kørt sikkert tilbage til hotellet.
Aften: Vi går fra hotellet kl. 19.30 til restauranten hvor vi skal spise afskedsmiddag. Her skal vi nyde Bistecca alla Fiorentina! T-bone steaks grillet over åben ild (inkluderet i prisen)
Efter en skøn og aktiv cykelrejse for livsnydere siger vi farvel og på gensyn i Toscana!
Check-ud af værelserne senest kl. 11.00 – eller efter aftale.
Hvis I har bestilt transport til lufthavnen i Firenze eller Pisa, bliver I hentet ved hotellet.
Der kan forekomme ombytning af dagene eller småjusteringer til programmet.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nye rejser,
ledige pladser og nyt om events.