Rejseprogram

Generel information

 • De programsatte cykelture guides af danske guider.
 • Vi cykler 4-6 timer pr. dag og ruternes længde varierer mellem 40-60(70) km. Mulighed for 2 niveauer hver dag.
 • Dagsruterne er tilrettelagt, så alle kan være med – evt. på el cykel. Vi starter ud sammen og deler os undervejs – her bestemmer du og dine ben, hvor langt du vil cykle på dagen.
 • De programsatte aktiviteter er incl. i prisen. (pastaskole 25€)
 • Vi bor samme sted, så mulighed for “overliggerdag”.
 • Morgenmadsbuffeten er inkluderet i prisen og nydes på hotellets udendørs terrasse. Mulighed for at smøre en sandwich.
 • Vi holder pauser undervejs på dagens etape, hvor der er mulighed for en bid frokost/kaffe/toiletbesøg mm.
 • Aftensmad og drikkevarer er inkluderet to af aftenerne! (velkomstmiddag og afskedsmiddag).

Se det fulde rejseprogram nedenfor!

OBS: Der kan forekomme ombytning af dagene eller småjusteringer til programmet.

Dag 1

Du/I ankommer til Colle di Val d’Elsa og indkvarteres på hotellet, hvor værelserne vil være klar til check-in fra kl. 15.00.

Informationsmøde kl. 17.00: Jeres rejseledere Lone og Steen byder velkommen til gruppen over en lille snack og et glas vin. Der bliver en kort introduktion til hinanden, til ugen og praktiske informationer.

Byvandring kl. 19.00: Vi tager en lille tur rundt i vores skønne by Colle, og vi ender på restauranten, hvor vi skal spise.

Aften: Velkomsmiddag kl. 20.00 på restaurant (inkluderet i prisen).

Dag 2

Efter morgenmadsbuffetten på terrassen – hvor alle kan smøre en ”lommemad” til dagens etape – kommer Gippo Bike med cyklerne og vi gør klar til vores første fælles cykeltur.

Vi cykler gennem Colles gamle bydel, op til byporten og videre til middelalderbyen Casolé d’Elsa. Undervejs nyder vi det skønne landskab.

Godt fremme i Casolé er der tid til kaffe, is eller måske et lille glas på én af cafeerne i byen. På torvet er der fin mulighed for at nyde sin ”lommemad”.

Har du lyst og ben til at cykle videre til endnu en af de smukke byer – Mensano – cykler Steen med (ca. 60 km i alt). Du kan også vælge at nyde den lille fine by Casolé og cykle med Lone (ca. 40 km i alt).

Aften: Kl. 19:30 går vi fra hotellet til en restaurant i byen.

Dag 3

Dagens fælles cykelrute går ned til den lave bydel i Colle. Herfra har vi mulighed for at slå et smut forbi vores cykelmand og deres flotte butik.

Derfra kommer vi ud på vejen til Scorgiano og videre til Pievescola. Turen går ad små snoede asfaltveje, langs vinmarker og gennem skov. I Pievescola holder vi kaffepause/frokost sammen med de lokale på byens café. Her er også en vandpost.

Man kan vælge at cykle tilbage med Lone (ca. 45 km i alt). Det er også en mulighed at køre en smuk, lidt hårdere tur med flot stigning videre mod Sovicille, hvor Steen kører med (ca. 65 km i alt).

Her er der et dejligt frokoststed på torvet. Vi cykler til vores lokale torv og mødes over en forfriskning.

Aften: Vi går fra hotellet kl.19:30 til restaurant i byen.

Dag 4

Den fælles cykelrute går til Radicondoli, en meget smuk italiensk bjerglandsby. Her skal vi besøge en økologisk fårebonde, med den smukkeste udsigt! Vi skal naturligvis se produktionen af fåreosten ”Pecorino” og smage ostene.

Giovanni og Giovanna driver gården sammen med de to døtre og frivillige – der er ansat gennem WWoof-organisationen (www.wwoof.net).

Vi bliver modtaget med kaffe, øl, frugt og selvfølgelig hjemmebagt kage. Vi får en rundvisning på det lille mejeri og gården.

Vi har bestilt fælles aftensmad hos mama Giovanna i familiens rustikke køkken eller udenfor på terrassen, med den mest fantastiske solnedgang. Det var vi slet ikke i tvivl om, da vi så Giovanna kokkerere i køkkenet sammen sine døtre. Dét er det autentiske italienske køkken, når det er allerbedst!

Kursus i italiensk PASTA

Hvis du vil prøve at lave pasta som Giovanna, er du velkommen!

Lone og de, der gerne vil det, ankommer lidt tidligere og bliver undervist i hvordan man laver pasta dejen og ælter og ruller den rigtigt ud!

En helt fantastisk og unik oplevelse! Der er plads til 6-7 deltagere udover Lone (pastaskolen tager ca. 1½ time og koster 25€). Pastaskole og middag betales til os.

Efter en helt fantastisk aften hos familien, bliver vi og cyklerne hentet og kørt sikkert tilbage til hotellet. (transporten er inkluderet i rejsens pris).

Dag 5

I dag er der ikke lagt op til noget samlet. I har derfor mulighed for at udforske det skønne Toscana på egen hånd. Vi hjælper gerne med idéer og forslag til dagen.

Vi kommer også meget gerne med forslag til cykelruter – individuelt eller i grupper.

Du/I kan:

 • Besøge fantastiske Siena eller den berømte by San Gimignano – begge byer kan nås med bus, ca. 30 min. fra bus stationen i Colle. Begge byer er meget smukke og velbevarede, og med en lang og spændende historie. Vores hotelejer, Daniele, er altid parat med en historisk fortælling om byerne og området.
 • Cykeltur til Scorgiano og videre op gennem skoven – her er der pæne stigninger. Undervejs er der fantastiske udsigter over det smukke toscanske landskab!
 • Vandring på en af pilgrimsruterne i området eller langs med floden Elsa til vandfald og mulighed for en dukkert i den rene flod med bade steder.
 • Opleve vores skønne by Colle, hvor I blandt andet kan besøge krystalmuseet, gå på opdagelse i alle de små butikker, nyde en skøn frokost på en af de mange restauranter eller sidde på torvet med et lille glas.

Aften: Vi går fra hotellet kl. 19:30 til restaurant i byen.

Tip: Fredag er markedsdag på Piazza Arnolfoi Colle. Markedet åbner kl. 08.00 og her finder man alt fra mad, ost, pølser, frugt og grønt til tøj, sko mm.

Dag 6

Vores gæster kalder cykelruten til Monsanto for ’kongeetapen’!

Vi cykler til Poggibonsi og efter lidt påfyld på en lokal café, går turen op til Castellina in Chianti – en flot stigning med meget flotte udsigter. Efter et hvil, lommebrød, is, kaffe eller fantastisk hjemmelavet pasta på en af de lokale reaturanter, cykler vi videre til Monsanto.

Planen er, at vi alle mødes kl. 14.00 til rundvisning og vinsmagning.

Vinsmagningen foregår på det unikke vinslot Castello di Monsanto, hvor ejeren Laura Bianchi står for produktionen af deres Chianti vine. Monsanto regnes for én af topproducenternei vindistriktet Chianti.

Vi får en rundvisning i deres helt fantastiske vinkælder. Herefter skal vi smage på druerne! Vi og vores cykler bliver hentet og kørt sikkert tilbage til hotellet.

Aften: Vi går fra hotellet kl. 19.30 til restauranten. Her skal vi smage Bistecca alla Fiorentina! T-bone steaks grillet  over åben ild (inkluderet i prisen).

Dag 7

Efter en skøn og aktiv cykelrejse for livsnydere i Toscana siger vi farvel, tak og på gensyn til Colle!

Check-ud af værelserne senest kl. 11.00 – eller efter aftale.

Hvis I har bestilt transport til lufthavnen i Firenze eller Pisa, bliver I hentet ved hotellet.