Rejseprogram

Generel information

 • De programsatte cykelture guides af danske guider.
 • Vi cykler 4-6 timer pr. dag og ruternes længde varierer mellem 40-60(70) km. Mulighed for 2 niveauer hver dag.
 • Dagsruterne er tilrettelagt, så alle kan være med – evt. på el cykel. Vi starter ud sammen og deler os undervejs – her bestemmer du og dine ben, hvor langt du vil cykle på dagen.
 • De programsatte aktiviteter er incl. i prisen. (pastaskole 20€)
 • Vi bor samme sted, så mulighed for “overliggerdag”.
 • Morgenmadsbuffeten er inkluderet i prisen og nydes på hotellets udendørs terrasse. Mulighed for at smøre en sandwich.
 • Vi holder pauser undervejs på dagens etape, hvor der er mulighed for en bid frokost/kaffe/toiletbesøg mm.
 • Aftensmad og drikkevarer er inkluderet tre af aftenerne! (velkomstmiddag, middag hos fårebonde og afskedsmiddag).

Se det fulde rejseprogram nedenfor!

OBS: Der kan forekomme ombytning af dagene eller småjusteringer til programmet.

Dag 1 - Søndag

Du/I ankommer til Colle di Val d’Elsa og indkvarteres på hotellet, hvor værelserne vil være klar til check-in fra kl. 15.00.

Informationsmøde kl. 17.00: Jeres rejseledere Lone og Steen byder velkommen til gruppen over en lille snack og et glas vin. Der bliver en kort introduktion til hinanden, til ugen og praktiske informationer.

Byvandring kl. 19.00: Vi tager en lille tur rundt i vores skønne by Colle, og vi ender på restauranten, hvor vi skal spise.

Aften: Velkomsmiddag kl. 20.00 på restaurant (inkluderet i prisen).

Dag 2 - Mandag

Efter morgenmadsbuffetten på terrassen – hvor alle kan smøre en ”lommemad” til dagens etape – kommer Gippo Bike med cyklerne og vi gør klar til vores første fælles cykeltur.

Vi cykler gennem Colles gamle bydel, op til byporten og videre til middelalderbyen Casolé d’Elsa. Undervejs nyder vi det skønne landskab.

Godt fremme i Casolé er der tid til kaffe, is eller måske et lille glas på én af cafeerne i byen. På torvet er der fin mulighed for at nyde sin ”lommemad”.

Har du lyst og ben til at cykle videre til endnu en af de smukke byer – Mensano – cykler Steen med (ca. 60 km i alt). Du kan også vælge at nyde den lille fine by Casolé og cykle med Lone (ca. 40 km i alt).

Aften: Kl. 19:30 går vi fra hotellet til en restaurant i byen.

Dag 3 - Tirsdag

Dagens fælles cykelrute går ned til den lave bydel i Colle. Herfra har vi mulighed for at slå et smut forbi vores cykelmand og deres flotte butik.

Derfra kommer vi ud på vejen til Scorgiano og videre til Pievescola. Turen går ad små snoede asfaltveje, langs vinmarker og gennem skov. I Pievescola holder vi kaffepause/frokost sammen med de lokale på byens café. Her er også en vandpost.

Man kan vælge at cykle tilbage med Lone (ca. 45 km i alt). Det er også en mulighed at køre en smuk, lidt hårdere tur med flot stigning videre mod Sovicille, hvor Steen kører med (ca. 65 km i alt).

Her er der et dejligt frokoststed på torvet. Vi cykler til vores lokale torv og mødes over en forfriskning.

Aften: Vi går fra hotellet kl.19:30 til restaurant i byen.

Dag 4 - Onsdag

Den fælles cykelrute går til Radicondoli, en meget smuk italiensk bjerglandsby. Her skal vi besøge en økologisk fårebonde, med den smukkeste udsigt til Radicondoli. Vi skal se produktionen af fåreosten ”Pecorino” og smage ostene.

Giovanni og Giovanna driver gården sammen med de to døtre og frivillige, der er ansat gennem WWoof-organisationen (www.wwoof.net).

Vi får en rundvisning på det lille mejeri og gården, de har ca. 300 får. Du har mulighed for at købe skøn (og billig!) ost med hjem. Osten bliver vakuumpakket, så den kan klare hjemtransporten.

Vi har bestilt fælles aftensmad hos mama Giovanna i familiens rustikke køkken eller på terrassen (inkluderet i prisen).

Det var vi slet ikke i tvivl om, da vi så hende kokkerere i køkkenet sammen sine døtre. Dét er det autentiske italienske køkken, når det er allerbedst!

Hvis du vil prøve at lave pasta som Giovanna og hjælpe med at tilberede måltidet, er du velkommen! Lone og de, der gerne vil det, ankommer lidt tidligere end de andre og forbereder det fælles måltid, dækker bord og gør klar. En helt fantastisk og unik oplevelse! Der er plads til seks deltagere udover Lone (pastaskolen tager ca. 1½ time og koster 20€).

Efter en fantastisk aften hos familien, bliver vi og cyklerne hentet og kørt sikkert tilbage til hotellet.

Dag 5 - Torsdag

I dag er der ikke lagt op til noget samlet. I har derfor mulighed for at udforske det skønne Toscana på egen hånd. Vi hjælper gerne med idéer og forslag til dagen.

Vi har naturligvis en cykelrute i ærmet, med guide, som du kan hoppe på. Vi kommer også gerne med forslag til cykelruter – individuelt eller i grupper.

Du/I kan:

 • Besøge fantastiske Siena eller den berømte by San Gimignano – direkte bus ca. 30 min fra Colle. Begge er meget smukke og velbevarede byer med en lang og spændende historik. Vores hotelejer, Daniele, er altid parat med en historisk fortælling om området.
 • Cykeltur til Scorgiano og videre gennem skoven – her er der pæne stigninger. I skoven kan frokost og cappuccino nydes på restaurant ”Donato e Donata”. Her er det mor og søn, der regerer! Undervejs er der fantastiske udsigter over det smukke toscanske landskab!
 • Vandring på en af pilgrimsruterne i området eller langs med floden Elsa til vandfald og mulighed for en dukkert i den rene flod med badesteder.
 • Opleve vores skønne by Colle, hvor I blandt andet kan besøgekrystalmuseet, gå på opdagelse i alle de små butikker, nyde en skøn frokost på en af de mange restauranter eller sidde på torvet med et lille glas.

Aften: Vi går fra hotellet kl. 19:30 til restaurant i byen.

Dag 6 - Fredag

Vores gæster kalder cykelruten til Monsanto for ’kongeetapen’!

Vi cykler til Poggibonsi og efter lidt påfyld på en lokal café, går turen op til Castellina in Chianti – en flot stigning med meget flotte udsigter. Efter et hvil, lommebrød, is, kaffe eller fantastisk hjemmelavet pasta på en af de lokale reaturanter, cykler vi videre til Monsanto.

Planen er, at vi alle mødes kl. 14.00 til rundvisning og vinsmagning.

Vinsmagningen foregår på det unikke vinslot Castello di Monsanto, hvor ejeren Laura Bianchi står for produktionen af deres Chianti vine. Monsanto regnes for én af topproducenternei vindistriktet Chianti.

Vi får en rundvisning i deres helt fantastiske vinkælder. Herefter skal vi smage på druerne! Vi og vores cykler bliver hentet og kørt sikkert tilbage til hotellet.

Aften: Vi går fra hotellet kl. 19.30 til restauranten. Her skal vi smage Bistecca alla Fiorentina! T-bone steaks grillet  over åben ild (inkluderet i prisen).

Tip: Fredag er markedsdag på Piazza Arnolfoi Colle. Markedet åbner kl. 08.00 og her finder man alt fra mad, ost, pølser, frugt og grønt til tøj, sko mm.

Dag 7 - Lørdag

Efter en skøn og aktiv cykelrejse for livsnydere i Toscana siger vi farvel, tak og på gensyn til Colle!

Check-ud af værelserne senest kl. 11.00 – eller efter aftale.

Hvis I har bestilt transport til lufthavnen i Firenze eller Pisa, bliver I hentet ved hotellet.